Medisinske Tjenester
Bedrifts helsetjeneste
Kurs
ShipMed
 
 
 
Time  bestilling
Kontakt
Om oss
 
 

Brystreduksjon

Kvinner med store og tunge bryst kan ha smerter i ryggen og nakken, og noen ganger formforandringer i ryggraden. Det kan gi lavere aktivitetsnivå og endret kroppsholdning, som i sin tur kan ha andre ugunstige følger

Inngrepet gjøres i lokalbedøvelse eller i narkose, avhengig av hvilken operasjonsteknikk som kreves i hvert enkelt tilfelle, og tar mellom tre og fire timer. Snittet legges rundt brystvorten og ned mot den naturlige furen i underkant av brystet.

Det finnes forskjellige teknikker, der ulike deler av brystkjertelen og hudoverskuddet fjernes. Alt etter teknikken som brukes, blir det ulike typer arr som vanligvis følger brystvortens omkrets, videre vertikalt/nedover fra brystvorten mot brystets underside og langs den naturlige furen i brystets underkant.

Mulige komplikasjoner er blødning, infeksjoner og problemer med sårtilhelingen, som kan føre til brede eller tykke arr. Når brystvorten og vevet under flyttes til en annen posisjon, kan det en sjelden gang føre til delvis ”nekrose”, der noe av brystvevet går til grunne og tapes. Dette skjer som nevnt sjelden, men røykere er mer utsatt for denne typen komplikasjoner.

En kan miste følsomheten i brystvorten, av og til også i andre deler av brystet, etter inngrepet. Oftest kommer følsomheten tilbake med tiden, men ikke alltid. I en del tilfeller mistes evnen til å amme.

Før du bestemmer deg for å gjennomgå dette inngrepet bør du derfor, som før alle andre inngrep, avveie de ulike risikofaktorene mot det du vil oppnå ved inngrepet.

Kraftig fysisk aktivitet bør unngås de første tre-fire ukene, og sports-BH bør brukes i tre til seks måneder etter denne operasjonen. Men de fleste kvinner som gjennomgår inngrepet blir mer fysisk aktive, mindre plaget med smerter og får en lettere jobb med å finne klær som passer.

For bestilling av time til vurdering for dette inngrepet hos vår plastikk kirurg , ta kontakt på tlf 70 11 71 86 eller benytt gjerne vår timebestillingsfunksjon TIME., eller send epost til plastikk@medi3.no