Medisinske Tjenester
Bedrifts helsetjeneste
Kurs
ShipMed
 
 
 
Time  bestilling
Kontakt
Om oss
 
 
Brystforstørrelser

Brystforstørrelser

Brystforstørrelse kan utføres på forskjellige måter i lokalbedøvelse (med tillegg av beroligende midler intravenøst) eller i narkose. Snittet kan legges på undersiden av brystet i den naturlige furen, i omkretsen av brystvorten eller i armhulen.

En kan velge mellom silikonproteser fylt med saltvann eller bare silikon. Det finnes runde, dråpeformede, glatte og ru proteser.

Operasjonen
Protesen kan plasseres rett under brystvorten eller under brystmuskelen. Avgjørelsen om protesetype, størrelse og plassering tas i samarbeid mellom deg og kirurgen. 
   
Etter operasjonen
Det første døgnet etter inngrepet skal en ta det svært forsiktig. Det kan ta opptil tre-fire uker før hevelsen og ømheten er borte slik at daglige aktiviteter kan gjenopptas.

Postoperativ blødning kan forekomme de første to døgn etter inngrepet, og gjøre det nødvendig med ny operasjon for å stoppe blødningen og tømme blodansamlingen.

Infeksjon forekommer sjelden, men av og til må protesen fjernes for at infeksjonen skal gå i ro. Som regel er det nok med antibiotikabehandling.

Kapseldannelse med stramming og hardt bryst forekommer, og kan gjøre det nødvendig med ny operasjon.

Etter brystforstørrelse kan de fleste amme uten vanskeligheter.
 
Brystproteser er aldri vist å forårsake kreft eller andre sykdommer. Men brystproteser, og særlig de som er plassert rett under brystvorten, gjør det vanskeligere å gjennomføre og tolke mammografier. Du må derfor informere røntgenlegen på forhånd, slik at det kan planlegges en egnet undersøkelsesteknikk.

I mediene har det vært mange livlige diskusjoner om silikonproteser, blant annet har det vært hevdet at de kan være årsak til nevrologiske sykdommer. Vitenskapelige undersøkelser har aldri påvist noen slik sammenheng.

Brystproteser skal helst kontrolleres jevnlig, og senest 10-15 år etter innsetting. I noen tilfeller er det ikke nok å legge inn proteser, men brystkjertlene må i tillegg løftes under operasjonen (se under Brystløfting).

Snakk med plastikkirurgen for å avgjøre hva slags inngrep som passer best for deg.
 
For bestilling av time til vurdering for dette inngrepet hos vår plastikk kirurg , ta kontakt på tlf 70 11 71 86 eller benytt gjerne vår timebestillingsfunksjon TIME., eller send epost til plastikk@medi3.no