Medisinske Tjenester
Bedrifts helsetjeneste
Kurs
ShipMed
 
 
 
Time  bestilling
Kontakt
Om oss
 
 

Fettfjerning

Dette er en metode som fjerner overflødige fettansamlinger i lokalbedøvelse, på en skånsom og enkel måte, med et varig resultat. Behandlingen brukes på fettansamlinger som ikke lar seg slanke eller trimme bort.

Årsaken til slike fettansamlinger ligger ofte i arvelige og/eller hormonelle forhold. Områder som er gunstige å behandle hos kvinner er: mage, hofter, lår (”ridebukser”) og knær. Resultatene er avhengig av flere faktorer, blant annet hudens elastisitet, mengde fettvev, medisinske forhold, samt muskulatur og kroppsfigur.

Fettansamlinger under haken/på halsen ("dobbelhake") er svært vanlig både hos overvektige og hos enkelte slanke personer. Liposculpture gir ofte et godt resultat fordi huden i regelen trekker seg pent sammen og gir en mer tiltalende kjeveprofil. Liposkulptur av "dobbelthake" kan oftest utføres uten samtidig stramming av huden. Under konsultasjonen blir det vurdert om huden er elastisk nok. Hos personer som har mye løs hud på halsen (oftest eldre personer) vil liposculpture-behandlingen som regel måtte kombineres med en ansiktsløftning for å gi et tilfredsstillende resultat. Dette vurderes i hvert enkelt tilfelle. Generelt kan vi si at problemer med overskudds- eller løs hud er større hos eldre personer og personer med dårlig hudelastisitet.

Før operasjonen:
Du er inne til en vurdering/samtale hos plastikk-kirurgen før eventuell operasjon. Det er viktig at du, dersom du røyker, holder opp i minst to uker før og 2 uker etter inngrepet. Røyking gjør at blodårene i huden trekker seg sammen og nedsetter på den måten blodsirkulasjonen.

Under og etter et inngrep i ansiktet trenger huden all den blodtilførsel den kan få for at det skal gro uten problemer. Røyking vil derfor ha en meget uheldig virkning på tilhelingsprosessen. Unngå blodfortynnende medisiner 2 uker før operasjon. Ta kontakt med lege for avklaring. For øvrig kreves det ingen spesielle forberedelser før inngrepet.

Under operasjonen:

Legen markerer/tegner opp de områdene skal behandles. Deretter lages  et lite snitt og satt en blanding av lokalbedøvelse og saltvann. Deretter blir fettcellene løsnet og sugd ut . Det blir så satt et utvendig sting som fjernes etter 1 uke. Komprimerende bandasje blir lagt for å motvirke at det dannes hulrom.

Etter operasjonen:

Endelig resultat sees etter ca. 3 måneder. Fettsuging gir ikke rett til sykmelding.  Ut fra medisinske vurderinger er det vanligvis ikke behov for å være borte fra jobben, men mange vil likevel foretrekke å være hjemme pga bandasjen. Huden kan bli lettere misfarget og en kan føle seg noe ”mørbanket” etterpå. Dette går vanligvis bort i løpet av ei uke. Bandasjen bør sitte på ei uke.

For bestilling av time til vurdering for dette inngrepet hos vår plastikk kirurg , ta kontakt på tlf 70 11 71 86 eller benytt gjerne vår timebestillingsfunksjon TIME., eller send epost til plastikk@medi3.no