Medisinske Tjenester
Bedrifts helsetjeneste
Kurs
ShipMed
 
 
 
Time  bestilling
Kontakt
Om oss
 
 

Øyelokkskoperasjon

Øyelokksoperasjon er et svært vanlig inngrep i plastikkirurgien. Det er vanligvis hudoverskudd som er det største problemet når det gjelder øvre øyelokk, mens det ved nedre øyelokk er fettansamlinger/”poser” som er den hyppigste årsaken til øyelokksplastikk.

Før operasjonen:
Du møter til en vurdering og samtale hos plastikkirurgen før en eventuell operasjon. Han vil også informere deg om hvordan selve inngrepet vil foregå, plassering av snitt, arr og hvordan du skal forholde deg den første tiden etter inngrepet. 

Dersom du røyker, anbefales det sterkt å slutte. Du bør minimum holde opp i minst to uker før og 2 uker etter inngrepet. Røyking gjør at blodårene i huden trekker seg sammen og nedsetter på den måten blodsirkulasjonen. Under og etter et inngrep i ansiktet trenger huden all den blodtilførsel den kan få for at det skal gro uten problemer. Røyking vil derfor ha en meget uheldig virkning på tilhelingsprosessen.
 
Unngå blodfortynnende medisiner 2 uker før operasjon. Dette gjelder i første rekke preparater som inneholder acetylsalisylsyre(dvs. Dispril, Albyl-E, Albyl, Globoid). Ta kontakt med lege for avklaring.  All sminke/make up bør være fjernet før du møter til operasjon. For øvrig kreves det ingen spesielle forberedelser før inngrepet.

Operasjonen
Kirurgen tegner opp de områdene som han skal arbeide med. Etter påtegning blir hudoverskuddet fjernet og sårflaten sydd igjen med utvendige sting. 

Etter operasjonen:
Du kommer til en kontroll etter ca 1 uke hvor stingene fjernes. Plastiske operasjoner i øvre/nedre øyelokk gir ikke rett til sykmelding, men de fleste velger å være borte fra jobb i ca 1 uke. Det er ikke uvanlig at man får en blålig misfarging og hevelse i huden, derfor er det viktig å ligge med hodet høyt i tiden etter operasjon, og unngå å bøye hodet fremover.

Sol/solarium: De første 4 ukene anbefaler vi at du alltid bruker solbriller ved soleksponering. Arrene blir penest dersom de ikke utsettes for direkte sol/solarium det første året etter inngrepet.
 
Vi ønsker at våre pasienter skal få best mulig informasjon om inngrepet, slik at en evt. operasjon er nøye gjennomtenkt. Er du i tvil - VENT!

For bestilling av time til vurdering for dette inngrepet hos vår plastikk kirurg , ta kontakt på tlf 70 11 71 86 eller benytt gjerne vår timebestillingsfunksjon TIME., eller send epost til plastikk@medi3.no