Medisinske Tjenester
Bedrifts helsetjeneste
Kurs
ShipMed
 
 
 
Time  bestilling
Kontakt
Om oss
 
 

Øyebryn og panneløfting

Noen har en tendens til å få hengende øyebryn med årene, isolert eller i kombinasjon med hengende øyelokk. Dette kan opereres alene eller i kombinasjon med ansiktsløfting eller øyelokksplastikk.

Snittet legges i øyebrynene og i hårfestet  når det gjøres alene, med samme slags snitt som ved øvre øyelokksplastikk. Når inngrepet utføres mer omfattende eller i kombinasjon med øvre øyelokksplastikk, legges snittet over hårfestet slik at arret blir skjult under håret. Lengden på arret avhenger av hvor omfattende operasjonen blir.

Ved ulike operasjonsteknikker kan både pannen og øyebrynene løftes helt eller delvis.

Komplikasjoner og risiko er omtrent som ved øyelokksoperasjoner: for eksempel blødning, væskeansamling og tap av følsomhet. I svært sjeldne tilfeller kan området nær snittet få tynnere hårvekst.

Hvordan forholder du deg etter operasjonen?
Ikke alle får blåmerker etter inngrepet, men dette må en likevel regne med. De forsvinner etter vel en uke. Når operasjonen planlegges bør en ha dette i tankene, og for eksempel unngå å måtte vise seg i mer krevende sosiale og offisielle sammenhenger den første uken etter operasjonen.

De første to til tre døgn etter inngrepet skal pasienten legge en eller flere ekstra puter under hodet og overkroppen når en legger seg. På denne måten reduseres blødningsfaren ved at trykket i hals- og hoderegionen blir mindre. Av samme grunn skal en unngå å bøye hodet ned. Bruk gjerne kalde omslag over operasjonsområdet.

Bandasjeringen varierer med hva slags inngrep som utføres, og etter hvor omfattende det blir. Du kan regne med å gå tilbake til arbeid senest etter en uke eller to.

For bestilling av time til vurdering for dette inngrepet hos vår plastikk kirurg , ta kontakt på tlf 70 11 71 86 eller benytt gjerne vår timebestillingsfunksjon TIME., eller send epost til plastikk@medi3.no