Medisinske Tjenester
Bedrifts helsetjeneste
Kurs
ShipMed
 
 
 
Time  bestilling
Kontakt
Om oss
 
 
Medi 3 CT undersøkelser

Medi 3 CT undersøkelser


Slik får du time til CT!

Du kan bestille time over telefon 70 11 71 90 eller epost: rtg@medi3.no eller ved personlig fremmøte.

Vi må ha en henvisning for å kunne gjennomføre undersøkelsen. Denne kan du få hos din fastlege, kiropraktor, manuell terapeut, spesialist eller andre som har rett til å henvise til radiologiske undersøkelser, evt. kan du bestille time hos Medi3s allmennlege. Medi3 har avtale med Helse Midt-Norge, og du betaler vanlig offentlig egenandel for denne tjenesten.

Når vi mottar henvisningen får du umiddelbart tildelt time. Svar sendes til henvisende lege, og vil foreligge kort tid etter undersøkelsen. Dersom du har helseforsikring, er det mulig din forsikring dekker undersøkelser hos Medi 3. Ta kontakt med ditt forsikringsselskap, som evt da bestiller time til deg.

Ønsker du å mer informasjon om CT-tilbudet vårt ta kontakt med Medi 3 Bildediagnostiske avdeling på tlf 70 11 71 90 i Ålesund.

Medi 3 har kort ventetid, med rask tilbakemelding etter undersøkelsen.

Om CT (Computertomografi)
Ved CT brukes det røntgenstråler for å lage bilder. Medi 3 har nytt og moderne utstyr som gir en lav stråledose til pasientene. CT- maskinen ligner på en smultring på høykant. Rundt ringen roterer et røntgenrør i stor fart når vi tar bildene, og selve bildetakingen går raskt. Bilden bearbeides i etterkant der vi kan lage bilder i alle plan for å få en best mulig fremstillingen av ulike organer/kroppsdeler. CT er en mye mer detaljert undersøkelse enn røntgen.

CT er godt egnet til å undersøke blant annet lunger, mage, bein og blodkar.Slik foregår CT undersøkelsen

Undersøkelsen foregår ved at pasienten ligger på en benk som blir kjørt inn i en tunnel som har åpning i begge ender. Pasienten vil bli skannet et par ganger og det er viktig at man ligger i ro under bildeopptaket. Hvert bildeopptak varer i 5-10 sekunder og en undersøkelse varer totalt i 5-20 minutter. Radiografene ved Medi 3 kan til en hver tid se og høre pasienten under undersøkelsen.

Noen ganger kan det være nødvendig å gi pasienten kontrastvæske inn i blodet gjennom en kanyle i armen. Dette gjøres for å få fremstilt blodkar og organer på en best mulig måte. Det er svært sjeldent at det er alvorlige bivirkninger med kontrast som brukes på CT, men man kan få en varmefølelse i kroppen. Dette er helt normalt og er ikke farlig. Etter at man har fått kontrast er det bra å drikke ekstra med væske i etterkant. Ved undersøkelser av magen må man som regel drikke vann før undersøkelsen.

Forhåndsregler og forberedelser
•Du skal ikke gjennomføre undersøkelsen hvis du er gravid.
•Hvis du har diabetes og bruker metformin /glucopage ta kontakt med oss!!

Ønsker du å mer informasjon om CT-tilbudet vårt ta kontakt med Medi 3 Kundesenter på tlf 70 11 71 90.

Nøkkelord: CT Ålesund